top of page

Е- Twinning контакт семинар у Београду на тему АКТИВНО УЧЕЊЕ И ПОДУЧАВАЊЕ ПОМОЋУ eTwinning-а



eTwinning је интернет портал који повезује запослене у школским и предшколским установама широм Европе са циљем да им омогући да заједнички осмишљавају и спроводе пројекте, размењују идеје и примере добре праксе, повезују ученике и обогаћују наставу.

Тим поводом је у периоду од 26. до 28. априла у Београду одржан први контакт семинар у Србији. Присуствовало је 80 учесника из 17 земаља. Циљ овог семинара је био да пружи прилику наставницима из различитих земаља да уче и дискутују о активној настави и учењу кроз еТвиннинг пројекте. Кроз умрежавање и групни рад , наставници су имали прилику да створе идеје за пројекте који ће накнадно спровести у свом раду. Осим тога, наставници су имали прилику да пронађу партнере за КА1 / ​​КА2 пројекте.


Кроз презентације, наставници су се упознали са методама и стратегијама активне наставе и учења и импликацијама које такав вид учења има на мотивацију и достигнућа ученика. Имали су прилику да виде примере добре праксе и начин на који су интегрисани у школски наставни план и свакодневни рад. Осим тога, добили смернице о томе како да употребе своје постојеће вештине у управљању пројектом. Групни рад је имао централно место на семинару. Кроз групни рад , наставници су имали прилику да разговарају и размене искуства са својим колегама о активој настави и учењу. Групе су радиле и на изради пројеката и имале су прилику да своје пројекте након семинара и реализују.

А како је то све текло?

Првог дана након поздравног пленума организатора семинара, присутнима су се обратили госпођа Марцела Алзин испред НСС Аустрије, госпођа Снежана Марковић и Јелена Јоксимовић. Говориле су о значају е-twinninga КА1 и КА2 активности, важности информатичке писмености и ученика и наставника, и актинвом учењу.


Следећег дана се радило на развијању пројеката. Радило се по групама. У вечерњим је сатима приређен обилазак града и упознавања са историјским и културним баштинама, а потом је следило и српско вече у традиционалном ресторану на Скадарлији.

Последњег дана су учесници имали прилику и да региструју своје пројекте.

И најзад, ваља додати да је осим одличне организације целог догађаја, највредије је било дружење међу људима. Створила су се нова пријатељства, а она стара су се само још више учврстила.


Иван Гргурец - аутор видео клипа:


<iframe src="https://player.vimeo.com/video/215453572" width="640" height="480" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe> <p><a href="https://vimeo.com/215453572">Thank you</a> from <a href="https://vimeo.com/user45460345">Ivica Gregurec</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>



Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page