top of page

Деца из Кљајићева освојила Антартик


Свет је за моје ученике заиста постао глобално село. Путем скајпа у учионици посетили смо скоро све континенте и остварили контакте са заиста интересантним људима и од њих имали прилике да научимо многе ствари за које иначе, у редовној настави можда не бисмо ни имали прилике. Од Азије, Северне Америке, Африке ( Европу да и не спомињемо), стигли смо и на Антартик. Овога пута отишли смо корак даље!

Још од давнина постављена застава на одређено место значило је завршетак освајања. Тако смо и ми освојили овај ледени континент. Наша се застава виорила у колонији Адели пингвина.

А све је почело контактом са једним од представника истраживачког центра на Кејп Роидсу ( Cape Royds), на Антартику и њиховим позивом за учешће у интересантном пројекту под називом Застава-пројекат ( Flag project). Неколико десетина одељења широм света, упутило је у протекле четири године своје заставе, а нашу је сашила мајка ученице Сање Кљајић на основу цртежа који су деца сама осмислила.

У сваком случају, целих седам дана Антартик је био наш! И можда нисмо били први у свету, али смо свакако први у Србији који се могу похвалити оваквим подухватом.

http://penguinscience.com/education/flag_archive.php

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page