top of page

Занимања људи


,,Шта желиш да будеш кад порастеш?" - је веома често постављано питање. У ово истраживање и ми смо кренули питајући се исто то, с обзиром да је у наставном плану и програму за други разред планирана наставна јединица ЗАНИМАЊА ЉУДИ. Из тог разлога смо у помоћ позвали и родитеље појединих ученика и замолили их да нам представе своја занимања.

Наш први гост била је Филипова мама . Она ради као полицајац, или како се сад по новоме каже - полицајка. Причала нам је о важности овог занимања. Сазнали смо и да за обављање послова полицајца мора бити у одличној физичкој форми и да је ово занимање захтевно , али занимљиво.

Александрова мама је медицинска сестра. Она ради у болници. Од ње смо сазнали да ако неко хоће да упише медицинску школу, мора да буде веома добар ученик, да буде упоран и вредан. Медицинске сестре помажу болесним људима. Понекад дају и инјекције, превијају ране и увек су прве до лекара.

Страхињин тата је свештеник. И његов је посао захтеван, иако се на први поглед не чини тако . Они су ту кад се крсте деца, венчавају млади, кад неко умре... Најлепше је ипак за велике празнике попут Божића и Ускрса кад су сви весели и кад се радују. Да би неко постао свештеник, такође мора да буде добар и марљив ученик. Иако у последње време и девојчице могу да студирају теологију, оне не могу да буду свештеници. То је занимање предвиђено искључиво за мушкарце.

Последњи гост предавач је био Горанов тата. Он је ватрогасац. Њихово је занимање веома одговорно . Они су увек присутни, не само кад се гаси ватра, него и кад су поплаве, или неке друге врсте незгода. Ко изабере ово занимање мора увек да буде спреман на рад у тешким условима и да буде физички спреман.

Након тога су ученици постављали питања присутним гостима. Сазнали смо да се за свако занимање треба школовати и да све има своје предности и недостатке, али да је важно радити оно што се заиста воли.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page